Santiago De Compostela-Braga-Fatima-Tomar-Coimbra

0
Cena
22,400 Kč
Cena
22,400 Kč
Přihlašovací formulář
Jméno *
Email Address*
Zpráva *
Počet osob *
Uložit do seznamu přání

Adding item to wishlist requires an account

14


Proč si rezervovat zájezd u nás?

  • Dostupné ceny pro každého
  • Rezervace zájezdu online
  • Letecká a autobusová doprava


Máte otázky ?

Neváhejte nám zavolat. Jsme tým odborníků na zájezdy rádi Vám ochotně poradíme.

+420 731 626 506

info@awertour.cz

5 denní zájezd
Termín: 19. 5. – 23. 5. 2025
Letecky

Fatimská poselství Matky Boží, plná něžné mateřské lásky, jsou „nejproročtější z moderních zjevení“. Ovlivnila chod Církve a celý svět. Zasvěcení světa v roce 1984 mělo za následek pád komunismu
ve východní Evropě. Panna Maria ve Fatimě připomíná důležitost svátosti smíření, svatého přijímání
o prvních sobotách v měsíci, modlitby svatého růžence, pokání a oběti za hříšníky v boji proti satanovi. Panna Marie se tu představila jako Královna posvátného růžence.

Fatima je jedno z nejznámějších poutních míst na světě. Nachází se v okrese Santarém ve středním Portugalsku, 187 km jižně od města Porto a 123 km severně od Lisabonu. Významným poutním místem se stala díky zjevení Panny Marie třem dětem – Františkovi, Jacintě Marto a Lucii dos Santos na místě zvaném Cova d´ Iria. K prvnímu zjevení došlo v roce 1917, 13. května následně pokračovaly a do října, vždy 13. v měsíci.  Katolická církev v roce 1930 uznala pravost zjevení. 

RÁMCOVÝ PROGRAM ZÁJEZDU:

Den 1Doprava z Brna do Bratislavy, odjezd na letiště do Vídně

odjezd z Brna – od minim. 5 osob (od nákupního centra Avion Shopping park, sraz u benzinové stanice OMV) do Bratislavy (setkání skupiny), odjezd autobusem na letiště do Vídně s následným odletem do Porta. Transfer autobusem do Santiaga de Compostela, města, do kterého vede nejznámější pouť v Evropě. V místní katedrále jsou podle tradice uloženy ostatky svatého Jakuba, Kristova učedníka. Ostatky byly objeveny místním pastýřem na začátku 9. století. Pastýř následoval jasnou záři jedné hvězdy, která ho dovedla až k tomuto místu. Po důkladném zkoumání bylo zjištěno, že jde právě o ostatky svatého Jakuba. Na tomto místě postavili malý kostelík a později po jeho zničení i velkou katedrálu. Podle času příjezdu procházka ve starém městě. Večeře a nocleh v hotelu.

Den 2Odjezd do Bragy

snídaně, pokračování prohlídky Santiaga de Compostela – prohlídka Katedrály. Následuje odjezd do Bragy. Prohlídka baziliky Bom Jesus do Monte, která stojí na kopci Espinho a je významným poutním místem, které patří na seznam světového dědictví UNESCO. Dominantní součástí celého areálu je monumentální barokní schodiště překonávající výškový rozdíl 116 metrů. Navštívíme také historické centrum Bragy a katedrálu Sé de Braga. Po programu odjezd do Fatimy, ubytování a večeře. Po večeři modlitba sv. růžence a účast na procesí se svíčkami. Nocleh.

Den 3Celodenní náboženský program ve Fatimě

snídaně, celodenní náboženský program ve Fatimě – mše svatá, prohlídka staré baziliky Panny Marie Růžencové s hroby sv. Františka a sv. Hyacinty Marto a také sestry Lucie. Prohlídka moderní baziliky Nejsvětější trojice. Odpolední křížová cesta a návštěva rodných domů třech vizionářů. Návrat do hotelu, večeře. Po večeři účast na procesí se svícemi. Nocleh.

Den 4Odjezd do města Tomar

snídaně, mše sv., odjezd do města Tomar, které je známé svými historickými a kulturními památkami. Bylo sídlem Řádu Templářských rytířů v Portugalsku. Navštívíme Templářskou pevnost Tomar a klášter Convento de Cristo. Pokračování v cestě do města Coimbra, které je jedním z nejstarších měst v Portugalsku. Toto město bylo kdysi hlavním městem Portugalska. Dnes je domovem několika významných památek, které odráží jeho slavnou minulost. Navštívíme univerzitu, botanickou zahradu s parkem, katedrálu Sé Velha a katedrálu Sé Nova. Po programu transfer do hotelu v okolí Porta, večeře a nocleh.

Den 5Odjezd na letiště do Porta

v brzkých ranních hodinách odjezd na letiště do Porta s následným odletem do Vídně s přestupem v Zürichu. Po příletu transfer autobusem do Bratislavy a Brna (od 5 osob).

* Průvodce si vyhrazuje právo na případnou změnu programu

Tento program nabízí kombinaci duchovních zážitků a poznávání portugalské kultury a historie. Je vhodný pro poutníky, kteří si chtějí prohloubit svoji víru a zároveň objevit krásy Portugalska.

Základní informace

Termín: 19. 5. – 23. 5. 2025 (5 dnů, 4 noci)

Cena: 22 400 Kč

Doprava: letecky

Cena zahrnuje:

  • mezinárodní letenka na trase Vídeň/Porto/ - Porto/Zürich/Vídeň
  • 1 kus podpalubní zavazadlo do 20 kg, 1 kus malé příruční zavazadlo s rozměry 40x30x20 cm
  • 4x hotelové ubytování s polopenzí v 3* hotelích
  • transfery klimatizovaným autobusem podle programu
  • autobusová doprava z Bratislavy na letiště do Vídně a zpět
  • náboženský program podle uvedeného rozpisu
  • odborný průvodce
  • pojištění proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupy do památek
  • doprava z Brna do Bratislavy a zpět se uskuteční od 5 osob a je zpoplatněna částkou 500 Kč /osob
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 3 200 Kč

Upozorňujeme:

V případě, že nelze samostatně cestujícího klienta ubytovat s jiným klientem, je povinen uhradit příplatek 3 200 Kč za jednolůžkový pokoj.

Mapa
Galerie