Fatima – Porto

0
Cena
19,800 Kč
Cena
19,800 Kč
Přihlašovací formulář
Jméno *
Email Address*
Zpráva *
Počet osob *
Uložit do seznamu přání

Adding item to wishlist requires an account

13


Proč si rezervovat zájezd u nás?

  • Dostupné ceny pro každého
  • Rezervace zájezdu online
  • Letecká a autobusová doprava


Máte otázky ?

Neváhejte nám zavolat. Jsme tým odborníků na zájezdy rádi Vám ochotně poradíme.

+420 731 626 506

info@awertour.cz

4 denní zájezd
Termín: 8. 5. – 11. 5. 2025
Letecky

Fatimská poselství Matky Boží, plná něžné mateřské lásky, jsou „nejproročtější z moderních zjevení“. Ovlivnila chod Církve a celý svět. Zasvěcení světa v roce 1984 mělo za následek pád komunismu
ve východní Evropě. Panna Maria ve Fatimě připomíná důležitost svátosti smíření, svatého přijímání
o prvních sobotách v měsíci, modlitby svatého růžence, pokání a oběti za hříšníky v boji proti satanovi. Panna Marie se tu představila jako Královna posvátného růžence.

Fatima je jedno z nejznámějších poutních míst na světě. Nachází se v okrese Santarém ve středním Portugalsku, 187 km jižně od města Porto a 123 km severně od Lisabonu. Významným poutním místem se stala díky zjevení Panny Marie třem dětem – Františkovi, Jacintě Marto a Lucii dos Santos na místě zvaném Cova d´ Iria. K prvnímu zjevení došlo v roce 1917, 13. května následně pokračovaly a do října, vždy 13. v měsíci.  Katolická církev v roce 1930 uznala pravost zjevení. 

RÁMCOVÝ PROGRAM ZÁJEZDU:

Den 1Odjezd z Brna

odjezd z Brna – od minim. 5 osob (od nákupního centra Avion Shopping park, sraz u benzinové stanice OMV) do Bratislavy. V ranních hodinách setkání skupiny v Bratislavě odjezd autobusem na letiště do Vídně s následným odletem do Porta. Po příletu transfer do Fatimy. Po příjezdu ubytování v jednom z hotelů v blízkosti poutního komplexu. Po večeři účast na modlitbě sv. růžence a procesí se svíčkami. Nocleh.

Den 2Program ve Fatimě

snídaně, celodenní náboženský program ve Fatimě – mše svatá, prohlídka poutního areálu: Kaple Zjevení s milostiplnou sochou Panny Marie, která je duchovním srdcem Fatimy. Prohlídka staré baziliky Panny Marie Růžencové s hroby sv. Františka a sv. Hyacinty Marto a také sestry Lucie. Prohlídka moderní baziliky Nejsvětější trojice. Následuje možnost návštěvy muzea svatyně Fatimy, kde je možné si prohlédnout množství exponátů spojených s historií zjevení i se samotnou svatyní. Návrat do hotelu, večeře. Po večeři modlitba sv. růžence a procesí se svíčkami. Nocleh.

Den 3Celodenní náboženský program ve Fatimě

snídaně, pokračování programu ve Fatimě. Mše svatá, křížová cesta (Via Sacra), která vede z Fatimy na místo zvané Valinhos, kde se též uskutečnila zjevení. Následně se přesuneme do vesnice Aljustrel, kde navštívíme rodné domy tří pastýřů. Tyto domy poskytují zajímavý pohled na to, jak žili tito prostí lidé před zjeveními. Po prohlídce se vrátíme zpět do poutního areálu a budeme mít možnost navštívit Muzeum voskových figurín, ve kterém jsou znázorněny scény zjevení a důležité okamžiky života pastýřů. Návrat do hotelu, večeře. Po večeři účast na modlitbě sv. růžence a na procesí se svíčkami. Nocleh.

Den 4Transfer do Porta, odlet do Vídně

mše sv., snídaně. Po snídani transfer do Porta, prohlídka města. Začneme návštěvou katedrály Sé do Porto, která je jedním z nejstarších a nejvýznamnějších míst ve městě. Katedrála se nachází na vrchu se skvělým výhledem na město. Po návštěvě katedrály přejdeme k mostu Ponte de Dom Luís I. Tento ikonický most nabízí úžasné výhledy na řeku Douro, historickou čtvrť Ribeira a část Vila Nova de Gaia. Most byl navržen Gustavem Eiffelem a je jedním ze symbolů Porta. Následně navštívíme čtvrť Riberia, která je známá svými úzkými uličkami, historickými budovami a živou atmosférou. Čtvrť Riberia je zapsána v seznamu světového dědictví UNESCO. Po prohlídce se přesuneme na letiště s následným odletem do Vídně. Po příletu transfer autobusem do Bratislavy a Brna (od 5 osob).

* Průvodce si vyhrazuje právo na případnou změnu programu

Základní informace

Termín: 8. 5. – 11. 5. 2025

Cena: 19 800 Kč

Doprava: letecky

Cena zahrnuje:

  • obousměrná letenka v ekonomické třídě na trase Vídeň / Porto / Vídeň
  • 1 ks příruční zavazadlo do 8 kg s rozměry 55 cm x 40 cm x 23 cm
  • 1 ks malé příruční zavazadlo s rozměry 40 cm x 30 cm x 20 cm
  • 3x hotelové ubytování v 3* hotelu s polopenzí
  • autobusová doprava podle programu
  • náboženský program podle uvedeného rozpisu
  • odborný průvodce – kněz
  • pojištění proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 2 400 Kč
  • doprava z Brna do Bratislavy a zpět se uskuteční od 5 osob a je zpoplatněna částkou 500 Kč /osoba

Upozorňujeme:

V případě, že nelze samostatně cestujícího klienta ubytovat s jiným klientem, je povinen uhradit příplatek 2 400 Kč za jednolůžkový pokoj.

Cestovní agentura AWER TOUR s. r. o. v Zábřehu prodává výhradně poutní zájezdy cestovní kanceláře AWERTOUR spol. s r. o. v Bratislavě, která je pojištěna proti úpadku u Uniqa pojišťovna, a. s. v Bratislavě.

Mapa

Galerie